Тунис 2021 със самолет от София -ВСЯКА СРЯДА

Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: П-262
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Дестинация: Тунис, Тунис
Дати на отпътуване: 23.06.2021, 30.06.2021, 07.07.2021, 14.07.2021, 21.07.2021, 28.07.2021, 04.08.2021, 11.08.2021 ... до ... 20.10.2021
Цена от: 541.98 лв.

  • Хотели
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Описание

Цени с включени отстъпки за резервации направени до 28.02.2021.
В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.
При пътуване до Тунис с чартърен полет не е необходим PCR тест.
В случай, че при връщане в България се изисква отрицателен PCR тест, на туристите ще бъде предоставен талон с 20 % отстъпка за лаборатории Рамус.


Описание / Транспорт

Полетна информация:

Заминаване: VBB 3015 – SOF 11:00 TUN 11:00
Връщане: VBB 3016 – TUN 12:00 SOF 16:15

Посочените часове са в местно време. Продължителността на полета е около 2 часа. Часовата разлика между България и Тунис е един час.

Тип самолет: MD82
Адрес на авиокомпанията: булевард „Шипченски Проход” 63, София 1574, България
Авиокомпания: ALK Airlines


Описание / допълнителни услуги

Информация за допълнителните екскурзии:

  • Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод с превод на български от наш представител. 
  • Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.
  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.
  • Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 10 човека.

1. Еднодневна екскурзия до Бардо, столицата Тунис, Картаген и Сиди Бу Саид (продължителност 10 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, екскурзоводско обслужване, обяд. Цената не включва: разходи от личен характер.

Отпътуване за столицата Тунис около 8.00 часа след закуска. Построена през епохата на Картаген, столицата на Тунис достига своя възход пред 10-ти век, когато градът си е съперничал с Багдад. Столицата на Тунис е разделена на три: историческият център, наречен Медина, който е забележително добре запазен; европейската част, построена през 20-ти век и център на града в наши дни; и новата част, която представлява съвкупност от нови квартали, даващи модерен облик на града. Обиколката на столицата започва с посещение на археологическия музей „Бардо“, който е известен със своята изключително богата колекция от римски мозайки. Сградата, в която се намира музея, е била дворец в миналото и е запазила част от красивия си интериор. Музеят притежава колекция от древни статуи и ценни предмети от праисторическия, пуническия и мюсюлманския период. След разглеждане на музея следва отпътуване за Медина, историческия център на града, запазил облика си повече от 500 години, като голяма част от сградите в него датират от 18-ти и 19-ти век. Тесни, криволичещи улички, красиво украсени входни врати, цветни местни базари, арт магазини и интересни книжарници – всичко това ще откриете в Медината, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Следва обяд в местен ресторант с традиционна храна. Програмата продължава с отпътуване за Картаген, който също е включен в списъка на ЮНЕСКО. Основан през 814 година преди Христа от финикийците, Картаген бързо набира власт и състояние благодарение на преуспяващата търговия по Средиземно море и това го превръща в основен конкурент и пръв противник на Древен Рим. Един от най-величествените градове в Древността, разрушен и построен отново от римляните, за да се превърне в една от най-известните провинциални столици на Римската империя. След разглеждане на руините на древния град следва посещение на музея на Картаген и хълмът „Бирса“, където ще видите останки от пунически къщи. Тук ще видите и „Баните на Антоний“, предназначени за елита на римската провинция. Последната спирка от програмата е градчето Сиди Бу Саид, което ще Ви очарова със своята интересна и цветна архитектура и уникална атмосфера. Тук всички сгради са в синьо и бяло. Ще имате време за кратка разходка из градчето и възможност да изпиете по чаша кафе докато се любувате на невероятната гледка към морето. Отпътуване обратно за хотела около 18.00 часа.

2. Полудневна екскурзия до столицата Тунис (продължителност 5 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, екскурзоводско обслужване. Цената не включва: разходи от личен характер

Отпътуване за столицата на Тунис около 8.00 часа сутринта след закуска. Програмата започва с посещение на археологическия музей Бардо и продължава с разглеждане на Медината или Стария град. Отпътуване обратно за хотела около 13.00 часа.

3. Полудневна екскурзия до Картаген и Сиди Бу Саид (продължителност 5 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, екскурзоводско обслужване. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Отпътуване за Картаген около 8.00 часа сутринта след закуска. Разглеждане на руините на древния град, музея на Картаген, хълмът „Бирса“ и „Баните на Антоний“. Програмата продължава с посещение на очарователното крайморско градче в синьо и бяло, Сиди Бу Саид. Отпътуване обратно за хотела около 13.00 часа.

4. Еднодневна екскурзия до Монастир, Сус и Порт Ел Кантауи (продължителност 9 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, екскурзоводско обслужване, обяд. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Отпътуване за Монастир, един от най-популярните курорти в Тунис, около 8.30 часа сутринта след закуска. Градът има дълга история и е известен със своята крепост от 9-ти век „Рибат“ и „Голямата джамия“. Разположен е на 160 км югоизточно от столицата Тунис и на 20 км от Сус. Днес град Монастир представлява интересна съвкупност от традиционно и модерно, и ще ви впечатли с екзотичните си базари, красивото пристанище, както и със своето арабско архитектурно наследство. Програмата започва с посещение на крепостта „Рибат“ и на мавзолея на първия президент на независим Тунис, Боургиба. Следва отпътуване за Сус, друг известен морски курорт, разположен на югозападния браг на Хамаметския залив на Средиземно море. Градът е богат на културно-исторически паметници. Обиколката на Сус започва с посещение на Медината или старата част на града, където ще имате време за пазар, и продължава с разглеждане на древни мозайки в музея в крепостта Касба. Следва обяд в местен ресторант с традиционна храна. Програмата продължава с отпътуване за Порт Ел Кантауи, един от най-красивите и зелени курорти на Тунис, който се намира само на 5 км от град Сус. Отпътуване обратно за хотела около 17.30 часа.

5. Еднодневна екскурзия до Кайроан и Ел Джем (продължителност 10 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, екскурзоводско обслужване, обяд. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Отпътуване за Кайроан около 8.00 часа сутринта след закуска. Свещеният мюсюлмански град Кайроан, основан през 671 година, днес е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО и продължава да бъде свещено място,чиито медина и архитектурни паметници заемат специално място в тунизийското историческо наследство. Програмата започва с посещение на джамията „Сиди Окба“, една от най-старите в света, считана за една от най-впечатляващите в цяла Северна Африка. „Голямата джамия“ днес е символ на Кайроан, заради своята история и архитектура. Джамията е построена през 670 г като първата такава в Северна Африка и е обявена за архитертурен шедьовър. Програмата продължава с посещение на Стария град на Кайроан, където ще имате свободно време за разходка из шумните и цветни базари. Следва обяд в петзвездния хотел „Ла Касба“. Отпътуване за град Ел Джем след обяда. В този град се намират едни от най-внушителните римски останки в цяла Африка, като например известният Колизеум – третият по големина в света след този в Рим и Капуа, построен от император Гордиан около 230 г след Христа. Разполага с капацитет от 30,000 места. Връщане в хотела около 18.00 часа.

6. Полудневна екскурзия до Набеул и Хамамет (продължителност 5 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, екскурзоводско обслужване. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Отпътуване за Набеул около 8.30 часа сутринта след закуска. Набеул е крайбрежен град в североизточен Тунис, един от първите морски курорти в страната. Основан е от гърците през 5-ти век преди Христа и е служел като търговско пристанище. Днес Набеул е известен като център на грънчарството в Тунис. Освен с производството на изделия от глина, градът е популярен още с дестилираната вода от различни ароматни цветя и дръвчета, например от портокалов цвят. Ще посетите седмичния базар, където ще откриете разнообразие от шарени щандове, отрупани с цветя и плодове. Програмата продължава с посещение на градчето Дар Чабан в района на Набеул, известно със своите традиционни скулптури от камък, които служат за украса в дома. Ще имате възможност до си закупите сувенири, направени от местните майстори. Следва отпътуване за големия морски курорт Хамамет, познат със своите красиви плажове с фин пясък, както и с ароматните портокалови дръвчета и жасминови храсти. В Хамамет ще посетите Медината или Стария град, разположен покрай брега. Тук ще видите крепост от 15-ти век и множество малки магазинчета и арт галерии, чиито сини входни врати контрастират с белите стени на сградите, в които се помещават. Отпътуване обратно за хотела около 13.00 часа.

7. Еднодневна екскурзия из полуостров Бон/Нос Бон: Корба, Ел Хауария, Келибия, Керкуан  (продължителност 10 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, екскурзоводско обслужване, обяд. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Нос Бон е най-близката до Сицилия, съответно и до Европа, географска точка на Африка. Намира се в североизточен Тунис. На полуостров Бон, известен със своите красиви природни дадености, се намират два от най-популярните морски курорти на Тунис, Хамамет и Набеул. Програмата започва с отпътуване за Набеул около 8.00 часа сутринта след закуска. Тук ще посетите местния базар, откъдето ще имате възможност да си закупите сувенири и предмети от глина, с които градът е известен, както и дестилирана вода от уханни цветя. Следва посещение на Дар Чабан - място, популярно със своите традиционни скулптори от камък. Програмата продължава с отпътуване за Келибия, очарователно рибарско селище на брега на Средиземно море, което някога е било оживено пристанище. Тук ще видите едноименната крепост, от която се разкрива великолепна панорамна гледка към морето. Следва отпътуване за Керкуан, където се намират най-добре запазените останки от епохата на Картаген: руините на малък град с къщи, храм и укрепления. В програмата следва посещение на Ел Хауария, красиво синьо-бяло градче, разположено на върха на Нос Бон, известно със своите пещери и традиционния фестивал на соколарството или лова със соколи. Следва обяд в местен ресторант с традиционна храна. Продължаваме към Корба, разположен на северното крайбрежие на полуостров Бон, популярен със своите термални извори още от Древността. Отпътуване обратно за хотела около 17.30 часа.

8. Полудневен шопинг тур в столицата Тунис (продължителност 5 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Отпътуване за Тунис около 8.00 часа сутринта след закуска. Ще имате уникалната възможност да се запознаете отблизо с различните лица на този град: от историческата част на града, известна още като Медината, до модерната част на Тунис, която ще Ви впечатли със своя съвременен облик и атмосфера. Ще имате свободно време за шопинг в оживените базари на Стария град и модерните бутици в новата част. Отпътуване обратно за хотела около 13.00 часа.

9. Полудневна екскурзия до Сус и Порт Ел Кантауи (продължителност 5 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, екскурзоводско обслужване. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Отпътуване за Сус около 8.00 часа сутринта след закуска. Град Сус е разположен на югозападния бряг на Хамаметския залив на Средиземно море. Градът разполага с чудесни пясъчни ивици, станали основа за развитието му като морски курорт. Основан е през 11-ти век от финикийците и по-късно се нарежда сред основните центрове на Картагенската държава. След пуническите войни, градът става римска колония и е преименуван на Юстинианопол, в чест на римския император Юстиниян I. По-късно градът е завоюван от арабите и получава името Сус. Тук ще видите величествената крепост Рабат, датираща от 8-ми век, и ще се разходите из местния сук. Следва посещение на музея в Суската Касба (градската крепост), където ще видите добре запазени римски мозайки. Програмата продължава с посещение на Порт Ел Кантауи, едно от най-хубавите курортни градчета на Тунис, често описвано като райско място за туристите. Разходка из Порт Ел Кантауи. Отпътуване обратно за хотела около 13.00 часа.

10. Полудневна екскурзия до Кайроан (продължителност 6 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, екскурзоводско обслужване. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Екскурзията започва с отпътуване за Кайроан, един от свещените ислямски градове след Мека и Медина, основан през 671 г, разположен в централната част на Тунис, станал известен с производството на килими и със своите джамии. Кайроан е едно скрито бижу в Тунис, част от световното наследство на ЮНЕСКО. Градът е богат на архитектурни забележителности и ще ви очарова със своята автентичност. Следва посещение на Голямата джамия, първата построена джамия в Северна Африка и една от най-старите в света. Обявена е за архитектурен шедьовър. Програмата продължава с посещение на Стария град на Кайроан, където ще имате свободно време за закупуване на сувенири и разходка из оживения цветен базар. Отпътуване обратно за хотела около 13.30 часа.

11. Еднодневна екскурзия до Загуан, Тубурбо-Маджус, Дуга (продължителност 10 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, екскурзоводско обслужване, обяд. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Отпътуване за Загуан около 8.00 часа сутринта след закуска. Загуан е разположен на няколко хълма, в подножието на едноименната планина с височина от 1,295 метра. Бил е важен град през римската епоха, източник на воден ресурс за Картаген. Тук ще видите останки от триумфална арка и фонтан, както и голям храм, които свидетелстват за значимостта на града в миналото. През 17-ти век тук се заселили имигранти от Андалусия. Програмата продължава с посещение на руините Тубурбо-Маджус, датиращи от края на 2-ри век, сред които ще видите: капитолий, форум, храмове, терми и частни домове с римски мозайки. Следва обяд в хотел Туга. След обяда ще посетите руините на един от най-добре запазените малки римски градове в цяла Северна Африка, част от световното наследство на ЮНЕСКО – Дуга. Тук ще видите интересни забежителности като: запазен римски амфитеатър с 3,500 места, храмът на Сатурн, римските терми на император Лициний I, както и либийско-пуническият мавзолей. Отпътуване обратно за хотела около 17.00 часа.

12. Полудневна разходка с лодка с включени анимация и обяд (продължителност 4 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, анимация, обяд. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Отпътуване от хотела за пристанището в Хамамет около 8.30 часа сутринта. Разходка с лодка с включена анимация по време на плаването, както и обяд с барбекю и напитки. Отпътуване обратно за хотела около 13.00 часа. 

13. Вечеря с шоу програма в ресторант „Шехерезада“ на пристанището в Хамамет (продължителност 3 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, вечеря, шоу програма. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Отпътуване от хотела за ресторанта около 19.30 часа вечерта. Ресторантът се намира в сърцето на марината на Хамамет и e един от най-добрите в града. Тук ще се почувствате като в приказка от „Хиляда и една нощ“. Комбинацията от вкусни местни специалитети, поднесени по уникален начин, заедно с традиционна музика и танци ще Ви потопи изцяло в необикновената атмосфера на това място. Менюто включва: топли и студени предястия (мезе), пълнено агнешко с ориз и сушени плодове, разнообразие от десерти, тунизийски сладки и традиционен ментов чай. Връщане в хотела около 23.00 часа.

14. Полудневна екскурзия до зоопарка „Фригуя“ и африканска вечер (продължителност 5 часа). Възрастен: ... лв; дете ... лв. Цената включва: транспорт, входни такси за обектите по маршрута, вечеря. Цената не включва: разходи от личен характер. 

Отпътуване от хотела за зоопарка „Фригуя“ около 15.30 часа следобяд. Зоопаркът се намира между Сус и Хамамет и е един от примерите за добре поддържани паркове за животни. Разположен е върху площ от 36 хектара, на около 20 км от Хамамет. Този парк е дом на над 360 животни от 53 вида. Втората част от програмата е африканска вечер с шоу програма в ресторант „Чака“, която представлява комбинация от тунизийски фолклор с африкански зулу елементи. Менюто включва: салата с риба тон, традиционна супа, пиле с ориз, боза с бадеми, сезонни плодове, вино, вода и безалкохолни напитки. Връщане в хотела около 23.00 часа.

 


Програма
Ден 1

Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в обявения час с чартърен полет. Кацане на летище Енфида, Тунис след около 2 часа. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14:00ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.Ден 2

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.Ден 3

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.Ден 4

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.Ден 5

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.Ден 6

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.Ден 7

Свободен ден за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително от България. Нощувка.Ден 8

Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Енфида, Тунис в обявения час. Полет за София.

 

Цени с включени отстъпки за резервации направени до 28.02.2021.
В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.
При пътуване до Тунис с чартърен полет не е необходим PCR тест.
В случай, че при връщане в България се изисква отрицателен PCR тест, на туристите ще бъде предоставен талон с 20 % отстъпка за лаборатории Рамус.

Чартърен полет София - Енфида - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
7 нощувки в хотел по избор на съответната за хотела база изхранване
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Изпращане на летището от представител на TO
Обслужване на място от представител на местната фирма партньор (при пътуване в чужбина)
Обслужване на български език на място
Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни такси

Оферта № П262

Дестинации