Условия за пътуване

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА  РЕЗЕРВАЦИЯ НА ОРГАНИЗИРАНО ТУРИСТИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ
 
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ  може да направи резервация за пътуването директно в офисите на ТУРОПЕРАТОРА, включително по интернет или по телефона. Резервацията се пази 48 часа и се счита за валидна след попълване на договор за организирано пътуване / резервационна бланка/ и внасяне на депозит в размер на 30% на човек за дължимата сума при стандартни цени. Останалата сума в размер на 70% се заплаща минимум 30  работни дни преди датата на отпътуване, с изключение на програмите по ранни записвания където плащанията се определят от всеки хотел. Информацията, предоставяна в офисите на ТУРОПЕРАТОРЪТ е актуална и валидна, а не тази, която може да бъде почерпена от други информационни източници(интернет, рекламни брошури, и т.н.).
 • При направена резервация онлайн и при заплащане на депозита от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ се счита, че договора за предоставяне на туристически пакет е сключен, както и че всички права и задължения по него и настоящите общи условия са възникнали.
 •  Договорът за туристически пакет може да бъде сключен, както в писмена форма, така и по електронен път , като и двата варианта имат еднаква правна сила. При сключване на договор в електронна форма ПОТРЕБИТЕЛЯТ връща мейл с  "Приемам общите условия и съдържанието на договора за организирано пътуване", както и че ПОТРЕБИТЕЛЯТ е „Запознат/а съм с информацията по чл. 82 ЗТ“ и при спазване на съответните изисквания на Закона за електронната търговия, Закона за защита на потребителите и Закона за защита на личните данни.
 •  При сключването на договор за туристически пакет или след неговото сключване ТУРОПЕРАТОРЪТ предоставя на ПОТРЕБИТЕЛЯ екземпляр от договора или потвърждение за сключване на договора за туристически пакет на траен носител (вкл. дигитален и по електронен път на имейл). Когато договорът за туристически пакет се сключва в присъствието на страните по договора, ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право на екземпляр от договора на хартиен носител.
 • При извършени по банков път или с кредитна карта предплащания/плащания ТУРОПЕРАТОРЪТ потвърждава резервацията в двудневен срок. След потвърждение на резервацията се генерира договор за организирано пътуване, който е валиден и без подписа на Туриста. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, ТУРОПЕРАТОРЪТ може да предложи на ПОТРЕБИТЕЛЯ други възможности за настаняване. В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ не приеме другите възможности той има право да му бъде възстановен заплатения аванс.
 • Семействата с деца под 18 г.,  които са с различни фамилии ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да носят  копие и оригинала от Акта за раждане.
 • Ако дете под 18 г. пътува с един или без родителите си ЗАДЪЛЖИТЕЛНО придружителите да носят нотариално заверена декларация от другия родител / или от родителите на детето
 • Настаняването в хотела е  след 14.00 часа  и трябва да се освободи до 12.00 часа в деня на напускане. Всеки по-дълъг престой се заплаща допълнително на място от туриста.
  Преди настаняване или след напускане съобразно обявените часове не се ползват никакви услуги в хотелите или същите се ползват срещу допълнително заплащане.
 • Броят на храненията се определя в зависимост от броя на резервираните и заплатени нощувки при съответния режим: само закуска, закуска и вечеря или All Inclusive (всичко включено). При настаняването в хотели на база ALL INCLUSIVE (храна и местни алкохолни и безалкохолни напитки) храненията започват винаги от обяд или вечеря в зависимост от правилника на съответния хотел, никога не започват от закуска! Започването на даден пакет при настаняване с обяд, той приключва със закуска последния ден. При започването с вечеря, приключва с обяд!
 • При настаняване на трима души в стая с три легла в стандартна стая третият човек ползва отстъпка от цената и бива настанен на допълнително легло. Трети възрастен или деца се настаняват в стандартно легло, само ако се заплати фамилна стая или апартамент.
 • Настаняването в стаи с изглед към морето или стаи в основната част на хотела се извършва само в случаите, когато е обявено доплащане за това и е заплатено предварително в офисите или представителствата на ТУРОПЕРАТОРЪТ.
 • PROMO или ECONOMY стаи в хотелите са стаи на по-ниска цена с оглед на по-малък размер, крайна стая, без тераса, приземен етаж, по-малка баня, по старо обзавеждане или някакъв друг проблем;
 • Точният час и място на отпътуване от България, номер на автобуса и съпровождащия водач от  се съобщават два дена преди тръгване в седмицата на самото пътуване, като клиентите имат задължение сами да се информират за детайлите
 •  ТУРОПЕРАТОРЪТ извършва настаняване в превозното средство по реда на записването след настаняване на предплатени предни седалки. Изключения са възможни при инвалиди, бременни жени, с оглед на възрастта, здравословното състояние на ПОТРЕБИТЕЛЯ и други подобни.
 • Намаленията за деца са валидни само при настаняване с двама възрастни в стая и настаняването е на доп. легло.
   Всички деца имат седалка в автобуса,която се заплаща
 
Mинимален брой участници: 40
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 25 дни преди датата на отпътуване/освен в случаите с ранно записване/
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператор Ариес Холидейз ЕООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със 'Отговорност на Туроператора' с   ”ЕВРОИНС „ АД. Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100004064, гр. София.

 

Дестинации