БЕЗ ТЕСТОВЕ И ВАКСИНИ В ТУРЦИЯ

07 Март 2022 г.

Няма да се изискват документи за ваксина, преболедуване или тест от хора, които влизат през сухопътните, морски и железопътни граници на Турция
Мерките влизат в сила от 03.03.2022г.
1. Вече няма да се носят маски на открито и на закрито, където може да се осигури дистанция.
2. Маски ще продължат да се използват на затворени места, където не може да се постигне дистанция между хората като училища, болници, кина, театри и във всички видове обществен транспорт (включително междуградски) като автобуси, микробуси , совалки, влакове, метро, ​​фериботи и самолети.
3. Прекратява се прилагането на HES кода в търговски центрове, театри и др., превозни средства за обществен транспорт като автобуси, влакове и самолети.
4. При влизане в Турция по въздух все още ще се изисква ваксина или преболедуване(6 месеца, считано от 28-ия ден от първия положителен резултат от PCR теста), или тест PCR тест(до 72 часа) или антигенен (до 48 часа).
5. Няма да се изискват документи за ваксина, преболедуване или тест от хора, които ще влизат в страната ни през нашите сухопътни, морски и железопътни граници.
6. Деца под 12-годишна възраст ще бъдат освободени от PCR/Antigen тест доклад и заявления за сертификат за ваксинация пи влизане в Турция.
 

Дестинации