АРИЕС ХОЛИДЕЙЗ ЕООД
София, ул. „Граф Игнатиев” 5, ет.2, офис 201
Тел. 02/4442744 | Моб. 0888 914 909
info@ariesholidays.com, www.ariesholidays.com

НАЙ-ДОБРОТО от МАРОКО, Сахара и Имперските градове

8 дни / 7 нощувки
Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-110
Маршрут: Маракеш – Тизин Тишка – Аит Бен Хаду – Уарзазад (Мароканския Холивуд) – каньон Тодра – Ерфуд – Миделт – Азру – Ифран – Фес – Мекнес – Рабат – Казабланка – Маракеш

Дати на отпътуване:

Цена от:

0 лв.

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма
НАЙ-ДОБРОТО от МАРОКО 
Сахара и Имперските градове
Дати на заминаване: 05.10, 12.10, 19.10 и 26.10

Директен чартърен полет София - Маракеш - София

Ако обичате пътешествията, ако обичате приказките за велики везири, султани, пищни палати, разкош и балдахин, ако тайничко вярвате в летящи килими и вълшебни лампи, ако обичате да пътувате назад във времето ,ако вярвате, че Сахара е не просто пясъчен безкрай, но носи спокойствие и мистицизъм, то Мароко ще Ви предложи всичко това.
 

Програма

Първи ден: 
Маракеш (нощувка в Маракеш)

Среща на Летище София, Терминал 1, за директен чартърен полет до Маракеш, изпълняван от авиокомпания BH Air. Посрещане на място от фирмата партньор. 

Обзорен тур на Маракеш с автобус. Ще Ви запознаем с особеностите на един от най-красивите Марокански градове. Ще придобиете представа за основните забележителности и за най-впечатляващите райони на Маракеш. Ще спрем и за фотопауза. 

Трансфер до хотела и настаняване в хотел Farah Magrib 4* (или подобен). Свободно време. Вечеря и нощувка.

Втори ден: 
Маракеш (нощувка в Маракеш)

След закуска посещение на градините на Мажорел (по желание срещу доплащане от 15 евро). Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато френския художник Жак Мажорел я купува и й вдъхва нов живот. Ив Сен Лоран поема стопанисването на градината през 1980 г., обогатява я и не позволява да потъне в забвение.
Обзорна обиколка на Маракеш. Целият ден ще е посветен на историческото посещение в Маракеш, перлата на Юга. Приказно процъфтяващ град разположен в подножието на Високите Атласи и обграден от палмов оазис. Разкоша и пищността на Изтока, величието и блаженството на източните дворци - всичко това е Маракеш. Поради това, че градът се явявал една от столиците в епохата на управлението на три династии марокански султани, именно тук са съсредоточени по голямото количество музеи и архитектурни паметници, всеки от които е шедьовър на изкуството. След обяд посещение на  Джамията Кутубия (отвън), павилиона Менара и прекрасния образец на дворцовата архитектура - двореца Бахия и знаменития площад „Джема Ел Фна“. Това е истински театър под открито небе. Ще видите йоги, змиеукротители, ясновидци, магьосници, търговци на плодове и екзотични подправки. Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до късно се прибират самостоятелно. Вечеря в хотела и нощувка. Възможност за организирана традиционна мароканска вечер в ресторант „Chez Ali” (срещу допълнително заплащане – 45 евро с вечеря и програма и 25 евро програма и напитки).

Трети ден: 
Маракеш – Уарзазат (нощувка в Уарзазат) 

Закуска. След закуска отпътуване към Уарзазат – Мароканския Холивуд. По пътя ще преминем през Атласките планини и през прохода Тизин Тишка. Следва посещение и пешеходна разходка в един от най-интересните градове - декори в Мароко: Аит Бен Хаду. Пешеходна разходка в Уарзазат и възможност за посещение на филмово студио. 

 Вечеря и нощувка. 

Четвърти ден: 
Уарзазат - Ерфуд (нощувка в Ерфуд)

Закуска. След закуска отпътуване за Ерфуд. По пътя ще посетим един от многобройните оазиси и ще се запознаем с живота на местните жители. Ще преминем през величествения каньон Тодрам, където ще се насладим на пейзажа и ландшафта. По път към Ерфуд, по възможност ще спрем да разгледаме местните хтарати. Това са подземия в пустинята, които са се оформили от човешка ръка при копаене за водни ресурси. 
Пристигане в Ерфуд. Настаняване в 4* хотел в Ерфуд. Вечеря и нощувка. 

Пети ден: 
Ерфуд – Миделт – Ифран -  Фес (нощувка във Фес)

Рано сутринта – възможност за допълнителна екскурзия (по желание и допълнително заплащане) в пустинята с посрещане на изгрева и яздене на камили. Тръгва се от хотела около 5 часа сутринта с джипове и се пътува навътре в пустинята, където Ви чакат камили. Язденето на камили продължава около 1 час като през това време се посреща изгрева на фона на величествените пясъчни дюни. Следва връщане в хотела. 

Закуска. След закуска отпътуване към Фес по маршрут Ал Рашидия – Миделт – Азру – Ифран – Фес. Преминаване през Атласките планини. Ще направим няколко почивки по пътя тъй като маршрута е предимно хълмист и планиниски. При град Ифран ще се запознаем с мароканската зона, която много наподобява Швейцария и наистина приликите са много. 

Вечера пристигане във Фес и настаняване в 4* хотел. Вечеря и нощувка. 

Шести ден:  
Фес – Мекнес (нощувка във Фес)

Закуска. Целият ден ще бъде посветен на град Фес - най-старият имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. Основан е през 790 г. по времет на Мулай Идрис II и в последствие става религиозен център на Мароко. Обиколката започва с посещение на фабрика за керамика и кратка фотопауза за панорамни снимки на град Фес. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес Ждид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Мела (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Възможност за посещение на Средновековната Медина. Ще имате възможност да видите Медресе Бу Инания  което не е просто бившо мюсулманско религиозно училище, но и една от най-интересните забележителности на древния град Фес. Тя се нарежда сред забележителните образци на световната архитектура. Медресето Бу- Инания е построен в 1350-1355 г. в мавритански стил. Срещу нея се намира хидравличния часовник с невероятна структура Дар Ал Магана и най-стария университет в Мароко "Ал Крауин", който е построен през 859 г. и е един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Обиколката продължава с известния фонтан Нежарин и търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. 
Отпътуване за Мекнес. След пристигане в Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“, спирка за панорамен изглед на града. Разходка из прекрасния Мекнес. 
Връщане в хотела.  Вечеря и нощувка.

Седми ден:
Фес - Рабат - Казабланка (нощувка в Казабланка)

Закуска. След закуска отпътуване към Казабланка. Преди това ще посетим столицата на Кралство Мароко – Рабат. 
Рабат - административната столица на Мароко, разположен на Атлантическия бряг и на южния бряг на река Бу Регрег, която отделя града от съседния град Сале. Основаването на столицата датира от 2 в. пр. Хр., а през 1195 г., по време на управлението на династията на Алмохадите, Якул ал-Мансур проектира изграждането на голям град с площ от 400 хектара, заобиколен от защитна стена с пет големи порти.  Панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец (разглеждане отвън). 

Следва и величествения град Казабланка - обзорна обиколка на града, който е икономическата столица на кралството и най-големият космополитен град, пропит с историята на Мароко. Посещение на старата Медина и площад Мохамед V, търговската улица, минаваща покрай жилищните блокове на града, датираща още от 1930 година. Преминаване през площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ . Посещение на джамията Хасан II (отвън). Джамията се слави с най-голямото минаре в света и това, че в пета по големина в света. Настаняване в хотел Casablanka Oum Palace 4* / Diwane 4*(или подобен).  Вечеря и Нощувка.

Осми ден: 
Казабланка – Маракеш 

След закуска, трансфер до летището в Маракеш за полет Маракеш – София с директен чартърен полет, изпълняван от авиокомпания BH Air.
 
Допълнителни екскурзии
• Посещение градините на Мажорел – 15 евро на човек – заплаща се на място;
• Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
• Самолетен билет София – Маракеш – София с директен чартърен полет на авиокомпания BH Air;
• Летищни такси;
• Трансфер летище – хотел – летище;
• Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 7 кг. с размери до 60x40x30 cм.;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Казабланка в хотел 4*
• 2 нощувки със закуски и вечери в Маракеш в хотел 4*
• 2 нощувки със закуска и вечеря във Фес в хотел 4*
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Уарзазат в хотел 4*;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в Ерфуд в хотел 4*;
• Посещение и разглеждане на Рабат;
• Посещение и обиколка на Казабланка;
• Посещение и обиколка на Фес и Мекнес;
• Посещение и обиколка на Уарзазат;
• Посещение и обиколка на Маракеш;
• -  Всички обиколки, посещения и екскурзии се провеждат с лицензиран автобус
• - Mедицински разходи при болест и злополука на туриста със застрахователна компания „Уника“ с покритие 5 000 евро и асистанс;
• Всички екскурзии по програмата се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език;
• Представител на туроператора с български език за целия престой;
• Общинска такса – 1,76 евро на ден: Заплаща се на място. 
• Допълнителни екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
• Посещение градините на Мажорел – 15 евро на човек – заплаща се на място;
• Входна такса на джамията „Хасан ІІ“ – 12 евро на човек – заплаща се на място;
• Доплащане здравна застраховка за лица от 65 г. до 75 г. – 5 евро / 10 лева;
• Доплащане здравна застраховка за лица от 75 г. до 80 г. – 12 евро / 24 лева;
• Джипове и камили при посрещане на изгрева в района на Ерфуд – 40 евро на човек – заплаща се на място; 
• Обeди;
• Напитки;
• Застраховка отмяна на пътуване – сключва се при подписване на договора на стойност около 4,5% от общата сума; 
• Такса обслужване (Бакшиши) на екскурзовода и шофьора - 15 евро на човек за целия престой;
• Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако има промяна в цените на горивата и Авиокомпанията начисли такава);
 
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
- Авансово плащане от 30 % депозит на човек при записване;
- Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване; 
2. Необходими данни за всички пътуващи:
-  Три имена на латиница по международен паспорт;
-  Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
-  Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни. 
3.  Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2.  При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от  цената на пътуването. 
- Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
- Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
ВАЖНО: Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Маракеш  са калкулирани с параметри $850/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
Важна информация: За пътуване до Мароко се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

Забележки:   
>>Посочените цени са ексклузивни за обявения период. 
>>Минимален брой туристи за осъществяване на програмата – 100.
>>Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.


Необходими документи:
- международен паспорт;
- няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко;

Полезна информация:
Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.

Важно: За Деца до 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100 (Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 20 дни преди отпътуване).

Оферта № Е110