АРИЕС ХОЛИДЕЙЗ ЕООД
София, ул. „Граф Игнатиев” 5, ет.2, офис 201
Тел. 02/4442744 | Моб. 0888 914 909
info@ariesholidays.com, www.ariesholidays.com

Москва и Санкт Петербург

8 дни / 7 нощувки
Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: E-12
Дати на отпътуване:

Цена от:

0 лв.

Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1

ПЪРВИ ДЕН - Петък - Отпътуване от летище София с полет на „България Ер” за Москва. Трансфер до хотела.  Настаняване в хотела. Нощувка.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН - Събота - Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Москва е столица на Руската федерация и представлява уникална смесица от архитектурни шедьоври от миналото и модерни сгради. Това е мястото, където можете да се запознаете най-добре с руските традиции. Историческият център на Москва -  Кремъл със своите катедрали, манастири, впечатляващи крепости и невероятни дворци е демонстрация на автентичната култура и изкуството на Средновековна Русия. Независимо от историческите събития през годините Москва си остава един от редките примери на добре съхранен стар град. Панорамна обиколка на Москва и пешеходна разходка в центъра на града: Червения площад и Манежния площад. Свободно време за обяд. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН - Неделя - Закуска в хотела. Екскурзоводска програма на български език в Москва. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали. Кремъл е бил построен по заповед на княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашния си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралата „Успенски събор”, камбанарията „Иван Велики“, катедралата „Благовещенски събор”, катедралата „Архангел Михаил” и катедралата „Дванадесетте апостоли”. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе. Посещение на Оръжейната палата, съхраняваща уникални ювелирни произведения и царски регалии. Свободно време за обяд. Тур по най-красивите станции на московското метро. По време на тура ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Разходка по ул. „Арбат” – пешеходна улица, дълга около 1 км., една от най-старите запазени улици в Москва. Възможност за разходка с корабче по река Москва (с доплащане 105 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената включва билет за корабчето, трансфери и екскурзоводско обслужване на български език. Провежда се при минимум 15 участника. Връщане в хотела. Нощувка.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Понеделник - Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Екскурзия до Сергиев Посад – руският Ватикан с екскурзовод на български език. Сергиев Посад е средище на църкви и храмове и е едно от най-атрактивните места за посещение на т.нар. „Златен пръстен на Русия“, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Там могат да се видят най-изящните образци на руска църковна архитектура от XIV и XV век. Посещение на „Свето-Троицката Сергиева лавра” – най-големия храм и емблема на града, съхраняващ икони, рисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. Завръщане в Москва. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан”. Пътуването продължава около 4 часа. Пристигане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела в Санкт Петербург. Настаняване. Нощувка.
През периода май – юни клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на „Белите нощи” в Санкт Петербург.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН - Вторник – Закуска. Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Зимния дворец, Василевски остров и Невски проспект. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Свободно време за обяд. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Санкт Петербург. За построяването й са били необходими 40 години и днес това е една от най-впечатляващите сгради в града. В катедралата, където и до ден днешен се провеждат църковни служби, можете да откриете изложба, показваща невероятната история на построяването на храма чрез автентични исторически документи, планове и макети. Можете да се изкачите до върха на катедралата, за да се насладите на една от най-добрите панорамни гледки към града. Без съмнение ще бъдете впечатлени. Посещение на църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на традиционна руска вечер с фолклорна програма и коктейл за добре дошли (с доплащане 95 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Коктейлът включва: чаша шампанско, чаша водка, минерална вода, 1 бр. тарталет с червен хайвер, 1 бр. тарталет с мус от заешка паста и вино и  1 бр. тарталет с мус от крема сирене и гъби. Фолклорната програма включва руски народни танци, традиционни хороводи и темпераментни квадрили. Провежда се в Дом на офицерите. Цената включва билет за представлението и коктейл за добре дошли и не включва трансфери. Нощувка.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН - Сряда – Закуска. Екскурзоводска програма на български език в Санкт Петербург. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската царска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експоната, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд. Разходка с корабче по р. Нева и каналите. Тъй като Санкт Петербург е наричан често „Северната Венеция“, разходката с лодка е задължителен елемент при посещението му. Прекрасните гледки, откриващи се към красивите сгради и мостове, са нещо, което наистина си заслужава да се види. Завръщане в хотела. Вечерта по желание нощна обиколка на града – чудесна възможност да видите красиво осветените сгради и вдигането на мостовете над река Нева. Продължителност на обиколката от 00:00 – 02:20 ч. (с доплащане 95 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 10 записани. Цената включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български език. Нощувка в Санкт Петербург.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН - Четвъртък - Закуска в хотела. Посещение на Eкатерининския дворец и парка в Царско село (понастоящем гр. Пушкин). Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на царския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората световна война. Посещение на парка на Петродворец /Петерхоф/. Разположен на южния бряг на Финския залив, на 34 км от Санкт Петербург, грандиозният Петерхоф привлича хиляди туристи със своите паркове, дворци и с фонтаните си. Често е сравняван с Версай заради красивите си градини и фонтани. Символът на Петерхоф е фонтанът „Самсон” с Голямата каскада. Като бивша резиденция на руските императори Петерхоф представлява ансамбъл от дворци, най-известен от които е Големият дворец. Разрушен от нацистите, дворецът е издигнат отново в пълния си блясък. Залите му са богато декорирани с мрамор, злато и многобройни огледала. Никой не е останал безразличен към красотата на Петерхоф, няма как да останете и вие. Завръщане в Санкт Петербург с корабче тип „Комета“. Това е най-красивият маршрут за прибиране. По време на 30-минутното пътуване ще се насладите на красотата на Финския залив. Завръщане в хотела. Вечерта по желание посещение на известната балетна постановка „Лебедово езеро” в Ермитажен театър или Александрийски театър. (с доплащане 160 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Цената включва билет за представлението „Лебедово езеро“ и не включва трансфери. Нощувка в Санкт Петербург.


Ден 8

ОСМИ ДЕН - Петък - Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Отпътуване за Москва с високоскоростния влак „Сапсан”. Пристигане. Трансфер до летище Шереметиево за полет до София в 19.05 ч. Кацане в София.




 
Наст. в хотели 4* и 3*
Дата цена на възрастен в двойна стая цена на човек в индивидуална стая цена на трети възрастен в стая цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
26.04.2019 2378.00 2807.00 2301.00 2128.00 2263.00
17.05.2019 STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE
24.05.2019 STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE
07.06.2019 STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE
21.06.2019 STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE
12.07.2019 STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE STOP SALE
26.07.2019 2328 2782 2253 2149.00 2284.00
02.08.2019 2328 2782 2253 2149.00 2284.00
16.08.2019 2328 2782 2253 2149.00 2284.00
30.08.2019 2307 2723 2232 2128.00 2263.00
20.09.2019 2328 2744 2253 2149.00 2284.00

Продължителност на туристическата програма: 8 дни
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Корабче по река Москва до години / 105 BGN
 
Традиционна руска вечер до години / 95 BGN
 
Нощен тур на Санкт Петербург до години / 95 BGN
 
Балет Лебедово езеро до години / 160 BGN
 
Такса за издаване на руска виза до години / 120 BGN
 


Пояснения:
  • Екскурзията е осемдневна и включва 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в центъра на Москва и 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в центъра на Санкт Петербург, самолетен билет с авиокомпания „България Ер“, пътуване с високоскоростния влак „Сапсан” Москва - Санкт Петербург - Москва, богата екскурзоводска програма на български език (таксите за вход на посещаваните музеи, разходка с корабче по река Нева и плаването с кораб тип „Комета” в Санкт Петербург са включени в пакетната цена на екскурзията). През периода май – юли клиентите ще могат да се насладят на романтичния период на белите нощи в Санкт Петербург.

  • Примерни хотели по програмата:

    Москва:

    Хотел Космос*** - Легендарният хотел е разположен на една от основните пътни артерии в Москва – “Проспект Мира”. На пешеходно разстояние от хотела са три от забележителностите на Москва – Изложбеният център ВДНХ, кулата Останкино и Музеят на космонавтиката. До центъра на града се пътува 15 минути с метро. Хотелът разполага с 1777 стаи, 11 ресторанта и кафенета. Панорамният ресторант предлага руска и европейска кухня, а в другите можете да се насладите на средиземноморска, китайска кухня и интернационална кухня. На разположение на гостите са СПА център, фитнес център и басейн. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с безжичен интернет, директен телефон и сателитна телевизия. 

    Санкт Петербург:

    Хотел Москва**** – Хотелът се намира в непосредствена близост до един от основните булеварди на града – „Невски проспект”. Метростанцията е в непосредствена близост до хотела. Хотелът разполага с 777 стаи, 5 ресторанта, един от които панорамен. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия, хладилник и сейф.

    Хотел Парк Ин Радисън Прибалтийская**** – Разположен е на Василиевски остров, на брега на Финския залив, едно от най-екологично чистите места в Санкт Петербург. В близост до хотела има автобусна и тролейбусна спирка, а спирка на метро Приморская е на около 20 мин пешеходно разстояние. Хотелът разполага с 1193 стаи, 2 ресторанта с руска и интернационална кухня и лоби бар. Описание на стаите: всички стаи са оборудвани с директен телефон, сателитна телевизия и безплатен Wi-Fi интернет .

  • Продължителност на полетите:

    София – Москва – около 2 ч. и 50 мин.
    Москва – София – около 2 ч. и 55 мин.

    Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети.

    Необходими документи за издаване на руска виза:

    • Задграничен паспорт, в който има не по – малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата;
    • Формуляр, попълнен и подписан лично от заявителя;
    • Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru;
    • Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.

     

  • За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт в валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

    *По време на програмата с дати на отпътуване 17.05.2019, 24.05.2019, 07.06.2019, 21.06.2019 и 12.07.2019 клиентите ще могат да се насладят на Белите нощи в Санкт Петербург.

  • Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от "Каталог 2018":
    1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията - за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

    2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ - 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с "Агенцията"). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

    От посочените отстъпки се ползва само една.

    Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

    Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

    Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

    Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

    3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ - Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

    При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.

  • Самолетен билет София – Москва – София с „България Ер”;
  • 1 бр. чекиран багаж до 23 кг;
  • 1 бр. ръчен багаж до 8 кг;
  • Летищни такси;
  • 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4 звезди в Москва;
  • 4 нощувки със закуски в хотел 4 звезди в Санкт Петербург;
  • Билет за влак „Сапсан” /2 класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
  • Посещение на Оръжейната палата в Кремъл;
  • Разходка с корабче в Санкт Петербург;
  • Пътуване с корабче тип „Комета“ от Петерхоф до Санкт Петербург;
  • Всички трансфери по маршрута;
  • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата;
  • Входни такси за посещаваните туристически обекти;
  • Водач – придружител от туроператора.
  • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
  • Разходка с корабче в Москва;
  • Традиционна руска вечер с фолклорна програма;
  • Такса за издаване на руска виза в размер на 120 лева;
  • Медицинска застраховка с общо покритие 30 000 евро и с включен асистанс – 16 лв.;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване";
  • Разходи от личен характер.

Оферта № Е12