АРИЕС ХОЛИДЕЙЗ ЕООД
София, ул. „Граф Игнатиев” 5, ет.2, офис 201
Тел. 02/4442744 | Моб. 0888 914 909
info@ariesholidays.com, www.ariesholidays.com

РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ ДО 28.02.2022 Г. / МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2022 В САРДИНИЯ - ИЗУМРУДЕНИЯТ ОСТРОВ - ЧАРТЪРНА ПРОГРАМА С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ / 01.05.2022 - 08.05.2022

Вид транспорт: Самолет Самолет
Код на програма: П-342
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Дестинация: Сардиния, Италия
Дати на отпътуване:
Цена от:

0.00 лв.

Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
Програма
ДЕН 1: Отпътуване от летище София с директен полет до Олбия, Сардиния. Пристигане в Олбия. Трансфер до избрания от Вас хотел. Нощувка.

ДЕН 2: Закуска. Свободно време за плаж или по желание допълнителна екскурзия: Архипелага Ла Мадалена (целодневна екскурзия с лодка). Мадалена е както име на остров, така и на най-големият град в североизточната част на острова. Самият остров е част от едноименния архипелаг, който се намира между Сардиния и Корсика. Той е бил населяван още от древността, но писмените сведения за него датират от периода на Римската империя. През 16-ти век получава името Света Мария Мадалена, а в последствие и Ла Мадалена. В днешно време островът е известен с това, че тук на малкия остров Капрера се намира родният дом на италианския национален герой Джузепе Гарибалди. Но Мадалена впечатлява най-вече със своята природна красота. При поглед оторе могат да се забележат над 60 острова, които са част от архипелага. Водата, която обгражда островите е кристално чиста и плавайки по нея лодките и яхтите изглеждат сякаш се носят във въздуха. Малкият остров Санта Мария изглежда като част от Сейшелите или Карибите – дълги плажни ивици с бял пясък, обградени от гранитни скали, изваяни от вятъра и водата, море с цвят преливащ от светло тюркоазен до бледо син. Ще можете да се насладите на цялата тази красота от борда на лодката. В цената е включен и обяд.
Връщане към хотела. Нощувка.

ДЕН 3: Закуска. Свободно време за плаж или по желание допълнителна екскурзия: Порто Черво. Порто Черво е от онези градчета в Италия, които са построени през 60-те години на миналия век като дестинация за релакс на богатите и известните. Той е главният център на 55-километровата курортна ивица в северната част на Сардиния, известна като Коста Смералда. Той е символ на ВИП туризма с изисканите барове, ресторанти, хотели и частни вили. Малките улички на градчето са осеяни с бутици и бижутерии. Представете си и всичко това обградено от невероятната природна красота на района – трудно е да се опише с думи и невъзможно да се забрави. 
Трансфер до хотела и нощувка.

ДЕН 4: Закуска. Свободно време за плаж или по желание допълнителна екскурзия: Южна Корсика (целодневна екскурзия с лодка). На борда на моторна лодка ще имате възможност да се насладите на един от най-красивите острови в Средиземно море – Корсика. Ще посетите Бонифацио, където ще имате възможност за шопинг и разходка из красивите улици на градчето. Без съмнение това е най-забележител_ният град на Корсика, нами_ращ се почти в най-южната точка на скалистото пар_че земя – крепостта със стара част на селището е „кацнала” на върха на 70 метрова скална тераса от бял миоценски варовик, надвиснала над морето, а пристанището е оформено в дълъг и дълбок закътан скалист залив (крепостта на Бонифацио, изградена през ХІ–ХІІ в. винаги е имала важно военно-стратеги_ческо значение, поради което е била добре поддър_жана). По специално стълбище може да се слезе до тераса с парапет, оформена на самия клиф, на 15–20 м над морската вода. След Бонифацио ще се отправите към остров Пиана, където ще имате време за плуване. Продължаваме обиколката с остров Lavezzi, където също ще имате време да се разходите и да отдъхнете на плажа.
Трансфер до хотела и нощувка.

ДЕН 5: Закуска. Свободно време за плаж или по желание допълнителна екскурзия: Средновековният Кастелсардо. Това е един от най-красивите средновековни градове в Италия и едно от бижутата на северната част на Сардиния. Разположен е в средата на залива Асинара и съчетава в себе си природната и историческа красота. Ще можете да посетите Castello dei Doria, датиращ от 11-ти век. Друга интересна сграда е Concattedrale – църква, известна с камбанарията си. В базиликата Мария ще видите известния черен кръст, направен от дърво - Cristo Nero. Кастелсардо е известен с очарователните си улички и живописните скални форми, които го обграждат. Една от най-интересните скали има формата на слон и придава интересен облик на това красиво градче. 
Трансфер до хотела и нощувка.

ДЕН 6: Закуска. Свободно време за плаж или по желание допълнителна екскурзия: Панорамна обиколка на серевното крайбрежие (полудневна екскурзия с автобус). Тази екскурзия е най-добрият начин да се запознаете с един от най-очарователните райони на Сардиния. Ще откриете част от Северна Сардиния и нейните брегове, изпълнени с красота и история. Ще пътувате по крайбрежния панорамен път от Порто Черво до Палау. Ще достигнете до величествената гранитна скала на Мечката, изваяна от  вятъра и ще се насладите на спиращи дъха гледки. Ще преминете покрай живописната долина, чийто релеф наподобява лунен пейзаж, поради което носи и името Долината на Луната. Тук ще видите различни скални образувания, наподобяващи интересни форми. В Палау ще имате време за кратка почивка.  Пригответе се за едно незабравимо и вълнуващо пътешествие. Транфер до хотела. Нощувка.

ДЕН 7: Закуска. Свободно време за плаж или по желание допълнителна екскурзия: Сан Панталео (полудневна екскурзия с автобус). Посещението на малкото градче ще ви върне назад във времето. Селището датира от 800 г. пр. Хр. и в центъра му е разположена красива малка църква. Жителите му се гордеят с корените си и пазят своите традиции. Градчето е скрито в подножието на планината Gallura, а високите скали, които го обграждат, му придават още по-живописен облик. Сан Панталео е място без време, което приветства посетителите си с гостоприемството на своите жители и непринуденост, която трудно се намира в наши дни. Тук ще видите работилници на много художници и занаятчии, които обграждат малкия централен площад и ще можете да изпиете чаша италианско кафе, наслаждавайки се на тишината и спокойствието на Сан Панталео. Докато много други крайбрежни градчета в Сардиния се превръщат в туристически атракции, Сан Панталео продължава да пази в себе си истинския образ на острова. Трансфер до хотела и нощувка.

ДЕН 8: Закуска. Освобождаване на хотелите. Трансфер до летище Олбия за директен полет до София.
Допълнителни екскурзии
  • Целодневна екскурзия с лодка до Архипелага Ла Мадалена. В цената е включен обяд.

    За туристи на възраст Цена
    до 12 години EUR 127
    над 12 години EUR 127
  • Полудневна екскурзия до Порто Черво.

    За туристи на възраст Цена
    до 12 години EUR 66
    над 12 години EUR 66
  • Целодневна екскурзия с лодка до Южна Корсика. В цената са включени безалкохолни напитки на лодката.

    За туристи на възраст Цена
    до 12 години EUR 160
    над 12 години EUR 160
  • Целодневна екскурзия до Кастелсардо.

    За туристи на възраст Цена
    до 12 години EUR 127
    над 12 години EUR 127
  • Полудневна екскурзия с автобус - Панорамна обиколка на Северното крайбрежие.

    За туристи на възраст Цена
    до 12 години EUR 66
    над 12 години EUR 66
  • Полудневна екскурзия с автобус - Сан Панталео.

    За туристи на възраст Цена
    до 12 години EUR 66
    над 12 години EUR 66
<ul class="m-0" style="box-sizing: border-box; color: rgb(33, 37, 41); font-family: Montserrat, -apple-system, " system-ui",="" "segoe="" ui",="" roboto,="" "helvetica="" neue",="" arial,="" sans-serif,="" "apple="" color="" emoji",="" ui="" symbol",="" "noto="" emoji";="" font-size:="" 16px;="" margin:="" 0px="" !important;"="">
  • ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 7 НОЩУВКИ.
    Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR 

  • Полетно разписание (предстои да бъде обявено допълнително).

  • Датите на екскурзиите могат да бъдат променени.

  • Екскурзиите се осъществяват при минимум 25 записани туристи.

  • Условия за записване: При записване е необходимо да предоставите три имена на български език и латиница, правилно изписани по паспорт, ЕГН, номер на паспорт, дата на валидност и телефон за връзка с Вас по време на пътуването; Деца до 1.99 г. не ползват седалка в самолета при полетите.

  • Забележка: Чартърната програма ще бъде осъществена в зависимост и съобразно епидемичната обстановка в страната.

  • Начин на плащане:

  • Депозит 1:200 евро след потвърждение на резервацията;

  • Депозит 2: 50% от стойността на резервацията до 01.03.2022 г.;

  • 100 % плащане до 31.03.2022 г.

  • Минимален брой участници за осъществяване на програмата: 100.

  • Хотели по програмата:

  • Blu Hotel Laconia Village 4*: www.bluhotellaconia.it

  • Blu Hotel Morisco Village 4*: www.bluhotelmorisco.it

  • Sandalia Boutique Hotel 4*: www.sandaliaboutiquehotel.it

  • Petra Bianca Hotel 4*: www.petrabiancahotel.com

  • Baglioni Resort Sardinia 5*: www.baglionihotels.com/branches/baglioni-resort-sardinia-san-teodoro/

  • Corte Bianca Experience Hotel 4*: https://www.hotelcortebianca.it/

  • ЗАБЕЛЕЖКА: Допълнителните екскурзии за хотел CORTE BIANCA EXPERIENCE 4* ще бъдат обявени на по-късен етап.

Анулационна Политика:
• При анулация до 61 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети, като сумата на билетите не се възстановява;
• При анулация от 60 до 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на депозита;
• При анулация от 44 до 31 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 50% от общата стойност на пътуването;
• При анулация от 30 до 15 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 80% от общата стойност на пътуването;
• При по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или „NO SHOW“ (неявил се турист) ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена на пътуването;


Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13062110000017 / от дата на издаване 15.12.2021 г., валидна до 11.01.2023 г.

 
• Самолетен билет София – Олбия – София;
• Летищни такси;
• Ръчен багаж до 6 кг и чекиран багаж до 20 кг на пътник;
• Трансфер летище – хотел – летище;
• 7 нощувки в избрания от Вас хотел на съответната база изхранване;
• Медицинска застраховка с минимално покритие 5000 EUR;
• Представител на туроператора по време на пътуването.
• Допълнителни екскурзии;
• Изхранване извън посоченото;
• Разходи от личен характер;
• Застраховка Отмяна на пътуване;
• Курортна такса (заплаща се на място във всеки хотел);
• Горивна такса - обявява се 14 дни преди полета (доплаща се задължително, вслучай че бъде обявена такава).

Оферта № П342